REACH politikája

A Donau Chemie csoport és a Donauchem Kft REACH politikája

A REACH követelményeinek teljesítése a Donau Chemie csoport és tagvállalatai részére kiemelkedő fontossággal bír. A csoporton belül létrehozott REACH részleg felkészült munkatársai elindította a regisztrációs eljárásokat annak érdekében, hogy a REACH elvárásainak csoportunk megfeleljen, illetve, hogy zökkenőmentes kiszolgálást tudjunk biztosítani vevőpartnereink felé.

2008 június 1 óta elindult a REACH el_regisztrációs folyamat. Ezúton kívánjuk Önöket informálni a Donau Chemie csoport által kialakított REACH politikáról:

A DONAU CHEMIE AG elvégzi az általa gyártott termékek REACH szerinti előregisztrációját, illetve befejezi a regisztrációt 2010-ig.
Az érintett termékek: kénsav, sósav, klórgáz, nártronlúg (nátriumhidroxid),nátrium-hipoklorit, polialumínium-klorid, vas-klorid, kalcium-karbid.

A DONAUCHEM Kft részt vesz az összes általa forgalmazott EU területén kívülről importált alapanyag REACH keretében történő előregisztrációjában. A mennyiség függvényében legkésőbb 2018-ig bezárólag ezen alapanyagok esetében a regisztrációt végig kívánjuk vinni. A szállítások biztonságát ezért REACH-el kapcsolatos ügyek nem fogják veszélyeztetni. Ez természetesen a DONAUCHEM Kft által előállított készítményekre is vonatkozik.

REACH területért felelős munkatársaink 2008 végén fel fogják venni vevőpartnereinkkel a kapcsolatot annak érdekében, hogy minél többet megtudjunk az általunk gyártott és/vagy forgalmazott termékek felhasználási módjáról és a környezetbe jutási lehetőségekről.
Szeretnénk a regisztrációsfolyamatban a lehető legszélesebb körű felhasználási területet megismerni és szállítóinkkal közölni.

Számítunk szíves együttműködésükre – mely közös érdekünk – a regisztrációs folyamatban.

A Biztonságtechnikai Adatlapjainkat folyamatosan frissítjük a REACH -nek megfelelően.


Üdvözlettel:


Anton Sax
REACH koordinátor Donau Chemie Group
 
Oldal nyomtatása