Cégtörténet

1994-ben az osztrák Donauchem GmbH megalapította a Donauchem Kft-t.

Tevékenységünket a budapesti Kén utcában kezdtük, ahol a fő tevékenység a vegyi anyagok bértárolása volt.

1995-ben indult el a kiszállítási szolgáltatásunk.

1997-ben telephelyet vásároltunk a Vegyszer utcában, ahol folytattuk a korábbi tevékenységeket, de ettől az évtől megkezdtük saját vegyi anyag piacaink intenzívebb felépítését is. Rövidesen kereskedelmi képviselők munkájára, illetve a Donauchem GmbH üzletpolitikájára támaszkodva országosan ismertté tettük cégünket.

2001-ben a társaság a piac legnagyobb vas-(III)-klorid szállítójává, illetve a vegyi kommoditások egyik vezető Magyarországi disztribútorává vált.

2005-től a Coventya cég galvántechnikai speciálkemikáliáival bővült a portfólió, amelyekhez szaktanácsadói segítséget nyújtottunk a felhasználóknak.

2009-ben jelentős fejlődést értünk el az élelmiszeripari adalékanyagok forgalmazása területén.

A 2013-as üzleti év során mintegy 7 M EUR értékű beruházás keretében felépült a 105 ezer tonna kapacitású kazincbarcikai gyáregységünk. A sikeres próbaüzemet követően elindult a termelés valamint az értékesítés belföldön és külföldön egyaránt.

Az év végén engedélyt szereztünk kőolajalapú jövedéki engedélyes termékek forgalmazására.

Budapesten is megkezdődött egy új korszerű disztribúciós telephely felépítésének a projektje.

Az építkezés befejeztével a 2015. üzleti évben a cég átköltözött az új és modern, EU-s elvárásoknak megfelelő iroda és raktár épületbe a XXII. ker. Bányalég utcába. 

A disztribúciós forgalom attól kezdve évente 1 millió Euróval növekedett.

Oldal nyomtatása